Find
forhandler

Sådan passer du godt på din hund I vinterkulden

19. september 2020

Sådan passer du godt på din hund I vinterkulden

Selv om vi ikke så tit har rigtige isvintre i Danmark, kan det stadig blive bidende koldt, og det kan være hårdt at gå tur eller lege ude for en hund, når jorden er frossen og vejene er saltede. Derfor er det ekstra vigtigt, at du beskytter din hund bedst muligt i efterårs- og vintermånederne.

Pas godt på poterne og pytterne

Frosne vandpytter kan være fulde af skarpe issplinter, der kan skade poterne. Vejsalt kan svie, hvis der er de mindste rifter i poten, og både salt, is og sne kan sætte sig fast og genere. Selv om den nederste del af poten er hård, er huden mellem trædepuderne blød – og derfor følsom når det er koldt og vådt. Passer man ikke på, kan det ende med at hunden får sår, som er vanskelige at behandle. Derfor er det en god ide at behandle din hunds poter med vandafvisende voks, inden I går tur eller den skal ud i længere tid. Det er samtidig vigtigt at vaske og tørre poterne, når I kommer hjem, så du kan fjerne snavs og saltrester fra poterne. Du kan naturligvis også købe hundesko og sokker, men mange hunde har svært ved at vænne sig til at gå med dem.

Varmt tøj og korte ture

Jagthunderacer vender sig ofte hurtigt til det koldere vejr, og de fleste jaghunderacer, har underuld, der beskytter dem imod kulden. De fleste hunde går gerne med et dækken eller en jakke, så det kan være en god idé til at holde varmen. Hvis din hund sidder eller står stille for længe, kan den nemlig blive underkølet. Jo mere bevægelse, desto bedre. Hvis din hund bliver meget våd under turen og ruller sig i sne eller løber gennem pytter er det særlig vigtigt at passe på med turens længde – især hvis det også blæser. Husk i øvrigt også at sætte lys og reflekser på snoren eller halsbåndet i den mørke tid.

Godt foder og vand uden is

Din hund bruger ofte mere energi om vinteren for at holde varmen. Sørg for at den får nok kalorier, så den er mere modstandsdygtig og ikke for tynd. Naturligvis uden at overdrive. Sørg også for at den har adgang til vand, når den er ude – Vandet kan fryse, men brug ikke varmt vand, udskift vandet oftere, så hunden hele tiden har adgang til frisk vand. Den skal desuden kunne søge ind i et overdækket område og få varmen.

Så skal I nok få en god, sikker og varm vinter sammen.

Læs også:

Hvorfor er kornfrit foder til hunde og katte blevet så populært?

Læs her

5 nemme veje til at holde din hund smidig

Læs her

Kontakt os

Faunakram Pet Food A/S
Lyngbyvej 403
2820 Gentofte
Danmark
CVR: 37493449

Telefon: +45 44 22 75 40
Telefon SE +46 (0) 10 888 6640

VOV@FAUNAKRAM.COM

CSR Politik

Om Faunakram

Faunakram er grundlagt af hunde- og katteejere samt opdrættere, der har hunde og katte som deres passion og hobby.

Derfor bliver alle produkter smagstestet, inden vi lancerer dem på markedet. Faunakram sælger deres produkter i flere lande i Skandinavien og EU og
producerer derfor store mængder, der gør, at premium produkterne kan tilbydes til lave priser.

Om os
user
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram