Find
forhandler

Pas på din hund i det farlige efterår

14. oktober 2021

Pas på din hund i det farlige efterår

Efteråret er en smuk årstid, men skræmmende på samme tid. Ikke nok med at det vrimler med lysende græskarhoveder og spøgelser allevegne, så er det også tiden, hvor du skal være ekstra opmærksom på, hvad din hund putter i munden. Du har sikkert allerede set serien Kastanjemanden, men vidste du, at kastanjer også kan være farlige for din hund?

Farlige kastanjer
Vinden rusker i træerne, og det regner med kastanjer. Det er lækkert vejr til en god gåtur med din hund, men pas på at den ikke spiser kastanjerne. Især unghunde og hvalpe finder de hårde, runde frugter interessante, men de er giftige for hunde og i værste tilfælde livsfarlige. Og det er ikke kun kastanjefrugten, men også bladene, blomsterne og barken, der indeholder stoffet glycosidet aesculin, som kan forgifte din hund.

Symptomer på forgiftning:

  • Savlen
  • Stor tørst
  • Opkast
  • Diarré
  • Feber
  • Ondt i maven
  • Kramper
  • Lammelser/stivhed
  • Nedsat appetit

Symptomerne viser sig ofte et par dage efter indtagelsen, men har du mistanke om, at din hund har spist kastanjer, bør du opsøge en dyrlæge med det samme. Udover forgiftning kan kastanjer sætte sig fast i hundens tarm og lukke af for blodtilførslen til tarmvævet, hvilket kan have slemme konsekvenser. Har en hel kastanje sat sig fast, kræver det en akut operation at få den fjernet.

Så husk at have et vågent øje på kastanjer og ikke blot på kastanjemændene?

Pas også på…

Taks

Udover kastanjer skal du også være opmærksom, hvis du har taks i haven. Taksen sætter nemlig små røde bær om efteråret, som kan være fristende for nogle hunde. Hele planten indeholder det giftige stof alkaloid taxin, som kan gøre din hund syg og tilmed medføre døden. Symptomer på forgiftning kan være: svimmelhed, savlen, opkast, diarré, pupiludvidelse, mavesmerter, vejrtrækningsproblemer og krampe.

Agern

I for store mængder kan agern være giftige, fordi de indeholder stoffet tannin. Ved stort indtag irriteres hundens mavetarmsystem, og den kan udvikle nyre- eller leverskader. De mest almindelige symptomer på forgiftning af agern er: træthed, nedsat appetit, forstoppelse eller diarré. Kontakt altid dyrlægen, hvis du har mistanke om forgiftning.

 

Kilder:

https://www.hunden.dk/nyheder/forgiftninger-3-ting-du-skal-passe-pa-om-efteraret/65310
https://www.anicura.dk/nyheder/nyheder/kastanjer-er-giftige-for-hunde/

Kontakt os

Faunakram Pet Food A/S
Lyngbyvej 403
2820 Gentofte
Danmark
CVR: 37493449

Telefon: +45 44 22 75 40
Telefon SE +46 (0) 10 888 6640

VOV@FAUNAKRAM.COM

CSR Politik

Om Faunakram

Faunakram er grundlagt af hunde- og katteejere samt opdrættere, der har hunde og katte som deres passion og hobby.

Derfor bliver alle produkter smagstestet, inden vi lancerer dem på markedet. Faunakram sælger deres produkter i flere lande i Skandinavien og EU og
producerer derfor store mængder, der gør, at premium produkterne kan tilbydes til lave priser.

Om os
user
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram