Find
forhandler

Råhud tyggeben

2. december 2020

Råhud tyggeben

Tyggeben til hunde er ofte lavet af oksehud, eller i færre tilfælde svineskind. Huden er sej og velegnet for hunde at tygge i, da de kan hjælpe med at reducere dannelse af plak, tandsten og karies. Det er dog ikke ufarligt at give sin hund tyggeben lavet af rå hud, da disse kan sætte sig fast i forskellige dele af fordøjelsessystemet, det er derfor altid en god ide’ at overvåge sin hund, når den får tyggeben.

Hvis der er sløjfer for enden af tyggebenet, kan disse sætte sig fast når hunden bidder dem af samt andre mindre stykker rå hud som nemt kan sluges af hunden uden at blive tygget ordentligt igennem. Man anbefaler derfor, at tyggebenet skal være større end hundens mund, så faren for indtagelsen af mindre og farlige stykker minimeres, samt at hunden kan få gavn af sin tyggemekanisme. Når hunden er ved at få tygget tyggebenet i en størrelse, som potentielt kan sluges af hunden, anbefaler man at fjerne tyggebenet fra hunden. Nogle hunde kan have tendens til at sluge bidder af benet fremfor at gennemtygge dem, disse hunde bør man slet ikke give tyggeben af rå hud.

Forsøg har vist, at hunde kan fordøje op til 85% af tyggeben lavet af rå hud på ca. 24 timer, man kan derfor trygt give sin hund et tyggeben lavet af rå hud 1 gang eller mere om ugen, så længe dette sker under opsyn, og man tager hensyn til benet størrelse i forhold til hundens vægt. På grund af det høje proteinindhold i tyggeben fremstillet af rå hud, er det vigtigt at justere indtag, således, at hunden ikke får flere kalorier end nødvendigt.

Det fremgår ofte på emballagen hvad den vejledende fodermængde til forskellige hunde skal være af det pågældende ben.

Nyheder fra Faunakram

Få vores nyhedsbrev tilsendt

user