Sign Up for Newsletter

FAKTA OM SORBITOL & GLYCERIN

FAUNAKRAM HUNDE SNACKS ER PRODUCERET PÅ CERTIFICEREDEFABRIKKER, DER LEVER OP TIL HØJE FØDEVARESTANDARDER

Snacksene er udviklet med så højt kød indhold som muligt, samtidig med at vi bevarer funktionaliteten af feks. tyggeben, så hunden stadig opnår det tand slid, som den har behov for.
Alle snacks er korn og glutenfri.

Kyllingefilet snacken har således 94% kyllingekød.
Der er tilsat få konserveringsmidler, for at sikre en holdbarhed uden at snacken skal opbevares på køl.
Konserveringsmidlerne er: Glycerin eller sorbitol.

Dyrlægen forklarer om disse to naturligt forekommende konserveringsmidler, som også bruges i mange fødevarer til mennesker:

“Faunakram er, af en hundeejer, blevet kontaktet vedrørende indholdet af konserveringsmidlerne sorbitol og glycerin i hundesnacks, idet der har været usikkerhed om evt. skadelige effekter, ved indtagelse af disse to forbindelser.
Til beroligelse af alle hundeejere, der køber hundesnacks fra Faunakram, kan det umiddelbart slås fast, at begge stoffer er naturligt forekommende og ugiftige for hunde.

Sorbitol har fået sin betegnelse fra det latinske navn for Røn (sorbus), fordi stoffet kan udvindes af rønnebær, og selvom ræven, om rønnebærerne siger, at “de er sure”, så er sorbitol faktisk et sødestof.
Dertil kommer en række andre egenskaber, der kan forbedre konsistensen og holdbarheden af forskellige fødevarer, tandpasta, slik og diætkost.
I varedeklarationer kan det anføres at produktet indeholder: Sorbitol, eller der kan stå, at produktet indeholder konserveringsmidlet E420.

Når sorbitol optages i kroppen, hos både mennesker og hunde, omsættes det ad de samme kanaler, som var det frugtsukker (fruktose), og har en sødme grad, der er ca. 60 % af almindelig sukker (sakkarose).

Som med alle sukkerarter, der kan ernære bakterier, kan optagelse af store mængder sorbitol give anledning til diarre, men hos mennesker drejer det sig om mere end 20 gram.
En hund på 20 kg, som i løbet af en dag spiser 4 tyggepinde fra Faunakram, indtager under 1 gram sorbitol og den mængde giver absolut ingen (mave)problemer.

Glycerin eller glycerol (E422) som det også benævnes, er grundskelettet i fedtstofferne, kaldet triglycerider.
Uanset om man giver hunden svinefedt, oksefedt eller vegetabilske fedtstoffer (olier) tilfører man store mængder glycerin, som således er en del af den sædvanlige (og uundværlige) kost, som typisk indeholder 10-20% fedt.

Glycerin er, på samme måde som sorbitol, et sødt stof og anvendes for sine konserverings- og konsistens forbedrende egenskaber i bl.a. cremer , fødevarer og hundesnacks.

Den mængde ekstra glycerin en hund får ved at indtage hundesnacks, tilsat glycerin, er mikroskopisk i forhold til indtagelsen via fedtstoffer.

Sammenfattende kan det konkluderes, at tilsætning af sorbitol og glycerin til hundesnacks er sikkert, og ved normal forbrug ikke vil kunne give nogen helbredsmæssige problemer for hundene.

Jeg kan fortælle, at vi sidste år havde en længere dialog med Københavns Universitets dyrehospital, da de lod sig rive med og ved en fejl advarede mod alle kinesiske snacks og samtidig fortsat solgte kinesiske snacks i deres kundemodtagelser. Men som de sagde: “Vores kinesiske snacks er godkendt af FDA de amerikanske fødevaremyndigheder, så de er ikke skadelige” – Begge deres påstande var fuldstændig udokumenterede.

Faunakrams dyresnacks fra Kina fremstilles på fabrikker, der er IFS (International Food Safety) og BRC certificeret, og i øvrigt også godkendt af FDA til salg på det Amerikanske marked.”

Dyrlæge
Flemming Obling

Du kan roligt købe Faunakrams snacks, da vi og vores dyrlæge garanterer, at de er fuldstændig ufarlige, når de anvendes til tilskudsfoder, og som supplement til fuldkost foder.

Get our newsletter

Get the latest news.

Contact us

Faunakram Pet Food A/S
Lyngbyvej 403
2820 Gentofte
Denmark
CVR: 37493449

About Faunakram

Faunakram Pet Food was founded in 2012 by CEO Morten Kaas Jespersen who has a vision about creating premium quality pet food to reasonable prices.

Our founder, Morten Kaas Jespersen has deep knowledge and extensive experience working with dogs which goes ...

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Get our newsletter

Get the latest news.

Swiss Ddd Breitling reproduction Watches British isles Very best, A few of the renowned types inside the duplicate watches uk, in existence along with rolex replica manufacturers via omega reproduction to be able to replica Audemars Piguet and IWC look-alike watches and ultimately .