Find
forhandler

Er du foderekspert?

8. marts 2021

Er du foderekspert?

Nedenfor har vi udarbejdet 5 gode råd til hvordan du kan se om tørfoder til din hund er kvalitetsfoder.

  • Den animalske proteinkilde er anført i varedeklarationen under sammensætning som 1. ingrediens. Ingredienslisten er altid angivet i faldende orden, så første ingrediens er der mest af, dernæst 2. ingrediens mv. Angives indholdet i procent kan du se hvor meget, der er af hver råvare.
  • Se efter hvilken animalsk proteinkilde, der er brugt. Hunde har nemlig brug for 10 essentielle aminosyrer, som findes i proteiner. Mangler én af disse aminosyrer, kan dette stoppe proteinsyntesen af et bestemt protein, som kan være nødvendig for kroppens funktion. Kvalitet af proteinet er derfor vigtigere end mængden. Hunden har desuden et behov for glukose, som de danner fra aminosyrerne i proteinet gennem en metabolisk proces kaldet glukoneogenese. De har derfor ikke et essentielt ernæringsbehov for kulhydrater.
  • Indeholder foderet Omega 3 og 6-fedtsyrer? Hunden kan ikke selv danne de umættede fedtsyrer α-linolensyre (Omega 3) og linolsyre (Omega 6). Disse fedtsyrer er essentielle for hundens sundhed og kommer ofte fra fisk (Omega 3) eller grøntsager (Omega 6). Mangel på disse vigtige fedtsyrer kan forårsage en række sundhedsmæssige problemer såsom hudlidelser, pelsproblemer, vækstproblemer hos hvalpe m.m.
  •  Undgå foder med unødvendige kunstige tilsætningsstoffer (farver, konserveringsmidler mv.)
  • Mineral- og vitaminindhold skal være i orden i henhold til FEDIAFs regler. Det er ofte nødvendigt at producenten har tilsat ekstra vitamin eller mineraler, da forarbejdning af foderet kan påvirke det naturlige indhold af disse stoffer i råvaren.
Nyheder fra Faunakram

Få vores nyhedsbrev tilsendt

user